hajtás vadászatSzerencsés kimenetelű baleset történt csütörtökön dél körül Rábapatonán, ahol egy olasz vadász sörétes puskával combon lőtte a vendéglátók hajtásvezetőjét. A magyar vadászt a mentők kórházba szállították, sérülése az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos, nyolc napon túl gyógyuló. Kilenc olasz vendégvadász nyúlra vadászott. A történtek ellenére állíthatom, hogy szabályosan történt minden. reggel megtörtént a balesetvédelmi oktatás, az erről szóló jegyzőkönyvet aláírták. Folyt a vadászat, a magyar, fegyver nélküli hajtásvezető egy gát egyik oldalán ment, míg a vadász a másikon, amikor egy nyúl keresztben futott előttük. Az olasz rálőtt, elmondása szerint nem a vadásztársunk felé, s szerinte gellert kaptak a sörétek, így okoztak sérülést – magyarázta a helyszínen Szijártó László, aki úgy véli inkább eltévedt lövés lehetett.
Az elsődleges orvosi vélemény szerint a magyar vadász sérülései súlyosak. A testébe fúródott söréteket csak műtéti úton lehet eltávolítani.
A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde alezredes érdeklődésünkre elmondta, a Győri Rendőrkapitányság fegyverszakértő bevonásával foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárásban vizsgálja az eset körülményeit. Az elsődleges adatok szerint a vadászat körülményei és az engedélyek rendben voltak.

Forrás: Kisalföld