trofeamustra vasarosnamenyA 2021-es vadászati világkiállítás óta a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdálkodók Szövetsége az „Őszi gím- és dámszarvas trófeamustrá”-t hagyományteremtő jelleggel, a társadalmi szerepvállalás erősítése jegyében szervezi meg.

Miután lassan minden nagyvadas társaság megtartotta a trófeabemutatóját a térségben, október 28-án szombaton, Vásárosnaményban, a Hunor Hotel és a Tomcsányi Kastély udvarára több mint 10 vadászatra jogosult hozta el a rekordszámú, 250 kiállított trófeát.

A rendezvény egyrészt ünnep volt, hiszen ez is egyfajta tiszteletadás a vadnak, különleges teríték, másrészt szakmai kerekasztal, szemléletformálás és kulturális esemény.

A rendezvény fő célja volt, hogy a vadászat, a vadászati kultúra egyre ismertebb és elfogadottabb legyen. Ezért egyrészt a vadásztársaságok összefogását elősegítő témákról volt szó, mint például az állományszabályozás, másrészt a vadászat társadalmi megítélésére olyan programelemekkel, mint festménykiállítás, kézművesek vására, gyerekprogramok, vadgasztronómia a 2023. évi Séfek Séfje műsor döntőseivel, pálinka- és borbemutató. Valamint a tavalyi évhez hasonlóan a város főtere is helyszínül szolgált, így a boltba igyekvők, vagy a buszra várók is megcsodálhatták a kiállított trófeákat. A napot népzenei bemutató és könnyűzenei koncert zárta.

Forrás: Nimród