barnamedveLelőttek egy nőstény medvét a nyugat-szlovéniai Karszt-vidéken, miután rátámadt egy vadászra, aki megsérült a támadásban - közölte hétfőn a koperi rendőrség.


Két vadász Stanjel település helyi vadászegyesületének szervezésében vett részt egy vadászaton vasárnap, amikor a 49 éves férfira rátámadt a medve, ezért 46 éves társa lelőtte.

A megtámadott férfit hasi, fej- és kézsérülésekkel szállították a sempeteri kórházba. A rendőrség szerint nincs életveszélyben.

Alig egy hete a délnyugat-szlovéniai Vremscica-hegység közelében támadt medve egy vadászra, aki önvédelemből végzett vele.

Aljosa Znidarsic, a szlovén erdészeti szolgálat munkatársa elmondta: a medvék folyamatosan jelen vannak a Vremscica térségében, de ritkán támadnak emberre.

Szlovéniában 2000 óta közel két tucat medvetámadást regisztráltak. A legtöbb támadás során az emberek csak kisebb sérüléseket szenvednek.

Szlovéniában nagy a medvepopuláció, a becslések 1100 egyedet tartanak számon, és a hatóságok a következő években 800-ra szeretnék csökkenteni a számukat. A szlovén természeti erőforrások minisztériuma idén áprilisban 230 barnamedve elejtését engedélyezte.

Forrás: Nimród