megállapodás a polgárőrökkelÖsszehangoltabb lesz környezetünk védelme. Megállapodást írt alá tegnap Gyöngyösön az Egererdő Zrt. és a Mátraalján működő Környezetünk Biztonságáért Térségi Szövetség (KÖBITÉSZ) a természet és erdeink védelme érdekében. Az együttműködési szerződés hitelesítése kapcsán Berta István, az egy esztendeje működő, tizenhat település polgárőrségéből összeálló KÖBITÉSZ elnöke egyebek mellett elmondta: az Egererdő Zrt. a térség legnagyobb olyan területtulajdonosa, melynek most hasznos partnerévé válhatnak. Tekintve, hogy a társaság és a szövetség tevékenysége összeegyeztethető, így az eddiginél összehangoltabban, gyorsabban, és jobban, ezáltal hatékonyabban végezhetik a terület- és környezetvédelmi feladatokat.

Pallagi László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója a kölcsönösségen alapuló együttműködési megállapodás fontosságát hangsúlyozta. Mint rámutatott, az utóbbi években megszaporodott az erdőket károsító cselekmények száma.
- Bár a térségben súlyos bűncselekmény még nem történt - igaz vannak „fertőzött" területek, de a szövetséggel kötött megállapodás segítségünkre lesz abban, hogy megakadályozzuk a további erdőkárosítást - fogalmazott a vezérigazgató. - Örömmel vettük a KÖBITÉSZ kezdeményezését, hiszen az erdők megóvásához nem elegendő csupán a hatósági munka, a társadalmi összefogás is nagyon fontos.

A civil szervezet és az Egererdő Zrt. elképzeléseit a rendőrség is támogatja. Lóczi Zsolt, a
Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetője hathatós segítséget ígért az erdőket megóvó közös munkához.

Forrás: Heves Megyei Hírlap