orvvadászat, lopás, garázdaságA rossz hírek egyre rosszabbak. Ezek: orvvadászat, lopás, garázdaság. A vadászok (társaságok) szoros együttműködésben vannak a rendőrökkel és a polgárőrökkel, és számítanak a civilekre is. Vannak jó, igen jó hírek a vadászok háza tájáról, és van a jó ideje fennálló rossz, ami viszont egyre rosszabb. Utóbbi nevei: orvvadászat, lopás, garázdaság. Csak széleskörű összefogással lehet felvenni ellenük a harcot – hangzott el. A vadászok (társaságok) szoros együttműködésben vannak a rendőrökkel és a polgárőrökkel, és számítanak a civilekre is.

Megyénk vadgazdálkodásáról tartott sajtótájékoztatót a vadászok és vadgazdálkodók szövetsége és a vadászkamara, pontosabban ezek helyi szervezete. Dr. Székely László elnök, Szatmári Gyula alelnök és Tóth Dénes megyei fővadász egyebek között arról számolt be, hogy az elmúlt vadászati évben – náluk március 1-étől február 28-áig tart az évad – nőtt és minőségében is jobb volt a megye vadállománya. Köszönhetően az időjárásnak is, no meg a vadak számára alkalmas területek bővülésének. (Kevesebb vegyszeres gyomirtás.)

Az országban elsőként megalakult vadászklub a miskolci, máig eredményesen működik, 25 éves. Ezt is büszkén mondták el, mint ahogy azt: a közelmúltban megalakult a magyar-szlovák eurorégiós vadásztagozat. A vadásztagozatnak tagja a mi vadásszövetségünk, a Sajó-Rima Eurorégió, a rozsnyói szövetség és az Alsó-gömöri Vadásztársaság. Ahogy a vad „nem ismer határokat”, úgy lép át a határokon a vadgazdálkodás, a vadászati kultúra népszerűsítése, úgy válhatnak közössé a rendezvények. Nem utolsósorban: az együttműködés pályázatokra is lehetőséget nyújt.

Forrás: Borsod Online