vadász lőtte le a kutyátA tulajdonos vasárnapi sétára indult kedvenceivel, amikor egy közeli vadászat egyik résztvevője a kerítésen kívülről leterítette az egyik kutyát. Nem tudni miért tette és azt sem, hogy ki volt, a vadásztársaság ugyanis nem árulta el a kutya gazdájának, hogy ki lőhetett. Pedig a szabályok szerint minden lövésről naplót kell vezetniük. Még látszanak a véres nyomok a földön. Az áldozat: Kormi, a másfél éves kutya és testvére. Őket sétáltatta vasárnap a körbekerített faültetvényen a tulajdonos és felesége. A szomszédos erdőben éppen hajtóvadászat folyt. Az egyik vadász a kerítés mellett állt autójával, lőtt, majd elhajtott – ezt látta a tulajdonos. A lövés halálpontos volt.

„Brutális. Magántulajdonnak a semmibevétele. Fegyverét olyan helyen használta, ahol nem szabadott volna, és belerondított egy családnak a békéjébe” – mondta Varga Árpád.

A vadászati törvény meghatározza, hogy egy vadász mikor lőhet kutyára.

„A vadász a vadászterületen elejtheti a vadat űző kutyát, hogyha a támadás másként nem hárítható el. Ez az egyetlen eset, amikor kutyát ejthet el” – mondta Turay András, vas megyei vadászati felügyelő.

A vadásztársaság nem árulta el, hogy ki lőhetett. A tulajdonos a rendőrséghez fordult – egyelőre feljelentés kiegészítést rendeltek el.

Az RTL Híradó kereste a vadásztársaság vezetőjét is, de azt mondta nem foglalkozik az üggyel és nem kíván nyilatkozni.

Forrás: RTL Hírek