mccartney védi a vaddisznókatTöbbre tartja a birtokán elszaporodott vaddisznókat szomszédainál Sir Paul McCartney, aki nem engedi a környéken állítólag most már hatalmas pusztítást végző állatok ritkítását. A Beatles egykori basszusgitárosa híres vegetáriánus, és ugyanilyen híres szószólója az állatjogok érvényesítésének. Ezért nem hajlandó a minimális együttműködésre sem rimánkodó szomszédaival.

A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - szerdai beszámolója szerint a dél-angliai Peasmarsh birtokon háborítatlanul kóborló, több mázsás vadak a környékbeliek kertjeiben, termésében, díszfáiban, ingatlanjaiban tesznek komoly károkat.

A lap forrása szerint a helyiek már lázadoznak, mert Sir Paul nem engedi egyetlen vaddisznó kilövését sem, márpedig ezek az állatok "szaporodnak, mint a nyulak", és már teljesen elárasztották az ex-Beatle birtokát.

Nagy-Britannia déli térségeiben a legsűrűbb a vaddisznó-állomány; a hivatalos becslések szerint csak Kent és Sussex grófságokban kétszáz egyed él, de szakértők inkább négyszázra teszik a tényleges számot.

Forrás: MTI