vadászati fórumon jöttek össze a vadászokMiközben tavaly a vadászterületek átalakítása kapcsán békétlenségtől volt hangos a megye vadásztársadalma, idén ismét a szakmai munka került előtérbe. Tavaly még forrongott a megye vadásztársadalma, éppen ezért a vadászkamaránál úgy gondolták, semleges helyszínen - a bakonyi Odvaskő Hotelban - megszerveznek egy vadászati fórumot, ahol aztán kibeszélhetik ügyes-bajos dolgaikat.
A békítőshow-nak szánt rendezvény hagyománnyá lesz, ugyanis a vadászok kikövetelték az idei fórumot, ami nem volt ellenére a kamarai vezetésnek.

Pap Gyula kamarai elnök is megnyugvással vette tudomásul, hogy most már a szakmai munka került előtérbe.
Az elnök emlékeztetett rá, az elmúlt tíz évben a tisztségviselők ellenszolgáltatás nélkül végezték tevékenységüket. Ennek is köszönhetően ez idő alatt 60 millió forintot tudtak beruházásra fordítani.
Saját székházuk van, amelyet az idén kívül-belül felújítottak.

A Veszprém megyei MGSZH vadászati szakreferense, Papp László az új vadgazdálkodási üzemtervi ciklus első éveit értékelte.
Mint mondta, megyénkben a vadgazdálkodók száma 64-re nőtt.
Az idei őzbakszezon különösen jól sikerült, hiszen megdőlt a megyei rekord.
A szeptemberi szarvasbőgés pedig 16 tíz kiló feletti trófeás bikát hozott.
A megyei főállatorvos, dr. Édes Géza felhívta a figyelmet arra, hogy a lőtt vad élelmiszer, s a vadhús útja az elejtéstől kezdve nyomon követhető kell legyen. Ellenkező esetben a hatóság szigorúan szankcionálhat.
A fórum fővédnöke Gőgös Zoltán FVM-államtitkár volt.

Forrás: Napló