vadászfegyver lőszerA svájci RUAG Holding AG fegyvergyártó vállalat felvásárolja a kiskaliberű lőszereket készítő siroki MFS 2000 Zrt.-t.

Sirokon 1952-ben kezdődött a lőszergyártás, az akkor még Mátravidéki Fémműveknél. A vállalat az ezredfordulón került magánkézbe, idáig egy magyar befektetőkből álló csoport tulajdonában volt. Manapság a legelterjedtebb típusú pisztolyokhoz, revolverekhez, riasztó-, valamint vadászfegyverekhez állítottak elő töltényeket, illetve szerszámgépeket is gyártottak. Az üzem a környék egyik legnagyobb foglalkoztatója, 2007-ben átlagosan 213 főnek biztosítottak munkát.

A cég egyike az ötven legnagyobb Heves megyei vállalatnak, nettó árbevételük tavaly elérte a három és fél milliárd forintot, adózás előtti eredményük a 460 milliót. Bevételük nagy része, 2,65 milliárd forint exportból származott, termékeiket Németországba, Olaszországba és az Egyesült Államokba szállították.

A magyar céget felvásárló RUAG Ammotec jelentős szereplő a kiskaliberű lőszerek gyártásában, amelyet elsősorban állami szervezetek vásárolnak, de komoly részesedésük van a vadász- és sportlövész-piacon is. A RUAG Ammotec összesen 1400 főt foglalkoztat Németországban, Svájcban és Svédországban.

Forrás: Heol