jó évet zártak a vadásztársaságokA vadgazdálkodást is elérheti a gazdasági válság. A vadásztársaságok szerint tavasztól az ideinél jóval kevesebb vadat lehet majd eladni, és attól tartanak, hogy elmaradnak a külföldi vendégvadászok is. A tavalyi év azonban még sikeres volt. Kezdődik a vadak hajtása a Domaszéki Vadásztársaság területén. Szombaton csak fácánkakast lehetett lőni. De nem panaszkodnak a vadászok. Azt mondják, az előző év a korábbiakhoz képest sikeres volt. Az egész országban volt elég apróvad, vagyis nyúl, fácán és őz.

Az ország más területein nagyvadból sem volt hiány, annak ellenére, hogy az enyhe ősz miatt később kezdődött a párzási időszak.

„Nagyon jó minőségű dámszarvas állományunk van, amellyel egyébként világranglistát is vezetünk. Gímszarvas tekintetében a bőgés idén nem volt az igazi” – mondta Juszku István, a Domaszéki Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság fővadásza.

Észak-Magyarországon a vaddisznókat betegség tizedelte meg. De nem csak az pusztított. Sok orvvadász garázdálkodik az erdőkben.

A vadásztársaságok tavaly még nem érezték a gazdasági válság hatásait. Azonban arra számítanak, hogy tavasszal több külföldi vadász visszamondja majd a vadászatot, és kevesebb vadat lőnek majd ki.

Forrás: RTL Hírek