dolgoznak az orvvadászokMűködésbe léptek az orvvadászok. Perecse határában egy közel 180 kilogrammos szarvasbikát terítettek le, Ózd mellett pedig egy gyermekkorú fiú egy őzgidát nyúzott meg. Az elmúlt napokban ritkaságszámba menő szarvasbikát és egy törött lábú őzgidát pusztítottak el Borsod-Abaúj-Zemplén megyében; a nagyvad Perecse térségben esett áldozatul az orvvadászatnak, míg az őzgidával egy gyermekkorú fiú végzett Ózd külterületén - közölte a rendőrség.

Az encsi rendőrkapitányság nagyobb kárt okozó rongálás miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen, aki az információk szerint Perecse külterületén lőtt rá pihenő nagyvadakra. A lövedék egy 179 kilogramm súlyú szarvasbikát talált el, amely elpusztult.

A méretét tekintve ritkaságszámba menő vad trófea szerinti értéke 500 ezer forint. Az autós a lövés után feltételezhetően továbbhajtott - ismertette a részleteket Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.
A másik ügy kapcsán azt mondta: ebben az esetben az ózdi rendőrkapitányság indított nagyobb kárt okozó rongálás miatt eljárást. Egy gyermekkorú fiú Ózd szélén egy törött lábú őzgidát talált. Haza akarta vinni a 10 kilogramm súlyú és 50 ezer forint vadgazdálkodási értékű sebesült állatot, amely ijedtében jellegzetes - gyereksíráshoz hasonló - hangot adott ki.
Ekkor a fiú a nála lévő eszközzel elvágta a vad nyakát, majd hozzákezdett az állat megnyúzásához. Az esetet észlelő állampolgárok értesítették a rendőrséget, akik tetten érték a gyermekkorú elkövetőt - fűzte hozzá Dobi Tamás.

Forrás: MTI