vadászbaleset a kocsiba lőtt a vadászSúlyosak a sérülései annak a férfinek, akit vadászat közben társa sebesített Öcsöd és Kunszentmárton határában - mondta az InfoRádiónak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szabó Zita tájékoztatása szerint az elkövető ellen büntetőeljárás indult. Az öcsödi vadásztársaság tagja és két társa a vadat gépkocsival keresve, egyébként szabályos körülmények között próbált meg egy őzet elejteni szerda délután. A 44-es számú főúttól körülbelül egy kilométerre, az úgynevezett Bábockai erdő mellett látták meg a kiszemelt állatot.

Miután megálltak, egyikük kiszállt az autóból, a puska csövét a kocsi tetejére fektette, majd a fegyver távcsövével célba vette a zsákmányt. A puska azonban szerencsétlenül sült el, a lövedék belefúródott a terepjáró tetejébe - vázolta Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint a lemezen áthatoló lövedék az utastérben szétnyílt, majd a vezető oldalán, az ablakon távozott, berobbantva azt.

A vezetőülésen helyet foglaló, hivatásos öcsödi vadász a kezén és a vállán súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a lövedék és az üveg szilánkjaitól. A férfit a szentesi kórházba szállították. Az autóban ülő másik ember nem sérült meg.

A lövést leadó 61 éves budapesti férfi ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indult büntetőeljárás, fegyverét pedig lefoglalták - tette hozzá Szabó Zita.

Mint az InfoRádió kérdésére elmondta, alapesetben egy évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik a vadászt, ha azonban a baleset eredménye maradandó sérülés, súlyos fogyatékosség lesz, akkor akár három évet is kaphat az illető.

Forrás: Inforádió