hómotorosok tarolták le az állatokatWisconsin államban nyomozók keresik azt a motoros szánost, aki Fond du Lac folyón 57 tőkésrécén átgázolva, a vadkacsák halálát okozta – olvasható a the Journal Sentinel oldalon. A természeti erőforrások hivatala fő erdőőre szerint, a nyomok alapján egyetlen motoros szán kétszer rajtolt neki a befagyott, hóborította folyóban lévő nyílt jégfelületnek, hogy átugrasson rajta, s nyilvánvalóan e közben ütötte el a récéket.
A tőkés récékre a folyó jegén és a folyó befagyatlan vizében találtak rá, a Winnebago tó közelében.
A 37 gácsér és 20 tojó megölése valamikor délelőtt 9 óra és kora délutáni órák között történt. A vadkacsák szívesen gyülekeztek annak a víztisztító műnek a közelében, ahol meleg vízáram került a folyóba.
A Wisconsini Motoros szán Klubok Szövetségének elnöke szörnyűnek minősítette, ami a vadmadarakkal történt.
A Fond du Lac folyón történt esetet csak pár nappal előzte meg az a kegyetlenkedés, aminek öt szarvas esett áldozatul Waupaca megyében.

A Waupaca megyében talált szarvasok megkínzásával és megölésével három–négy hómotorost gyanúsítanak. (A helyszínen motoros szán alkatrészeket is találtak.)
Az elkövetők a táplálékot kereső állatokat motoros szánjukkal választották le egy 30-40 állatból álló csordáról, s terelték össze, majd hajszolták vesztükbe. Az elpusztult állatok közül kettő bika és három tehén volt. Az egyik állat fiatal borjú.
Három elpusztult szarvasra a lucerna földet bérlő 80 éves hölgy bukkant. A negyedik, törött lábú állatot agyon kellett lőni. Az ötödik állatot nem messze az úttól, egy fához kötözötten találták meg.
Gyalázatos dolognak nevezték a szarvasok és a récék elpusztítását a Fond du Lac megyei Motoros Szán Szövetség tagjai, akik szerint az, hogy egy személy avagy személyek hómotoron közlekedtek, még nem jelenti azt, hogy az elkövetők e sportot űző motoros szánosok voltak. Sportemberek ilyet nem tesznek, csak „idióták”, fogalmazott Randall Brown, a szövetség egyik tagja.

Walt Parsons, annak a szövetségnek a titkára, melynek területén a tőkés réce gázolás történt, közölte, tagjaik együtműdöknek a természeti erőforrások hivatalával, hogy az elkövető személyére fény derüljön. Ha egy hómotoros állatot pillant meg, lelassít, még csak meg sem áll, nehogy megriasza őket, magyarázta a negyven éve ezt a sportot űző Walt Parsons.
Két hómotorozással foglalkozó társaság tízezer dolláros díjat tűzött ki,  annak a nyomravezetőnek, aki a waupaca  megyei szarvasok legyilkolásáért felelős személyek letartóztatásához és elítéléséhez szükséges információval szolgál. A tőkés récék esetében jutalmat nem tűztek ki.

Forrás: ForestPress