együttműködési megállapodás a vadex és a rendőrség közöttEgyüttműködési megállapodás aláírására került sor pénteken délelőtt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság épületében. Az aláíró felek, így a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója, valamint Fejér megye rendőrfőkapitánya egy már sok éve tartó hatékony együtt-munkálkodást öntöttek írásos formába… Kisteleki Péter a Vadex vezérigazgatója (j), valamint dr. Simon László ezredes, rendőrfőkapitány (b) látta el kézjegyével azt a most megszövegezett keret megállapodást, amelynek gyakorlati gyökerei évekre nyúlnak vissza. Mind a Vadex, mind a rendőrség szakemberi szükségesnek tartják az erdő és vadállomány, továbbá azok életterének védelmét és azok megóvása érdekében az engedély nélküli fakitermelő, vadászó, valamint meg nem engedett eszközöket és módszereket alkalmazó személyekkel szembeni hatékonyabb fellépést. A most aláírt együttműködés kiterjed környezetvédelmi feladatok közös ellátására is.

Az együttműködés célja, hogy a Vadex hasznosításában lévő területeken megelőzzék a bűncselekmények, szabálysértések kialakulását. Így a jogosulatlan fakitermelést, vadászatot, valamint a meg nem engedett eszközök és módszerek alkalmazását. Ennek érdekében közös ellenőrzéseket hajtanak végre a jövőben is, a kölcsönös tájékoztatást, tájékozódást segítő adatok cseréjét irányozzák elő.

A közösen tartott ellenőrzések során idei télen is több alkalommal értek tetten fatolvajokat, főként a megye déli részén. A megyei gyakorlat szerint a szabálysértési értékhatár alatti értékre elkövetett jogsértés esetén, amennyiben azt művelés, gazdálkodás alá eső területen követik el élnek a szabálysértési őrizetbe vétel lehetőségével. A megye rendőrsége eltökélt abban a kérdésben, hogy amennyiben fennállnak a szabálysértési őrizet feltételei egy-egy elkövető esetében, a jövőben is éljenek a személyi szabadság korlátozásának ezen formájával.

Kisteleki Péter vezérigazgató az aláírás alkalmával elmondta, a nagy hidegre való tekintettel több helyen biztosítanak a rászorulók számára tüzelő-gyűjtési lehetőséget. Az ellenőrzött keretek között zajló elvitellel a jogosulatlan fakivágásokat kívánják megakadályozni.

Forrás: Police