12 éve az erdőben él egy nőSvájci erdőben akadtak rá egy 12 éve eltűnt német nőre. Az 52 esztendős asszony a vadonban éldegél és nem is akar visszatérni onnan. Még 1997-ben jelentették eltűnését Potsdam környékéről, egy faluból. Hogy végig erdőkben éldegélt-e az utóbbi 12 esztendőben, nem tudni. Svájcban Bern közelében alakított ki magának erdei menedéket, és olyan észrevétlenül élt a környéken, hogy még a rendszeresen "járőröző" erdész sem észlelte jelenlétét. Végül egy túrázó látta meg és értesítette a hatóságot az erdőlakóról.

"Frau Mauglit" másnap felkereste Bolligen polgármestere, aki szerint a nő nem őrült, normálisan lehet vele beszélni, bár közölte, hogy küldetése van, amelyet tejesíteni kell. Azt is elmondta, hogy nem akar a családjával találkozni.

Az erdőrészből ugyanakkor mennie kell, mert magánterület, a bolligeni polgári közösségé, amelynek tagjai nem akarják, hogy maradjon. A szociális segélyezésért felelős területi illetékes azt mondta, hogy gondoskodni fognak az asszony megfelelő elhelyezéséről.

Forrás: MTI