krokodilok vadásznak az utcákonÉhes krokodilok leselkednek az árvízzel sújtott ausztrál területek lakóira, az illetékesek ezért óvatosságra intik őket. Queensland államban tavaly december óta tartanak az áradások, sok helyen napokig csak csónakokkal tudtak közlekedni az emberek. Az áradások miatt már egyes ausztráliai városok szívében is megjelentek a hatalmas krokodilok. Queensland állam kétharmadát már korábban katasztrófa sújtotta területté nyilvánították, mivel 17 folyó kilépett a medréből és házak ezreit öntötte el a víz. A közeljövőben nem is változik a helyzet: a meteorológusok újabb esőzéseket jósolnak.

A helyi média jelentése szerint a Carpenteria-öböl környékén fekvő városok központjában tűntek fel a krokodilok, emiatt nehezebben haladtak a mentési munkálatok is. Az egyik normantoni hotel vezetője azt mondta: látta az egyik, nagyjából négy méter hosszú ragadozót, ami a főutcán próbálta meg becserkészni a járókelőket és a kutyákat.

Donna Smith arról is beszámolt, hogy probléma van a települések ellátásával: náluk például hamarosan elfogy a sör. "Sok mindent elviselünk, azt is, hogy nincs gyümölcs vagy zöldség, de senki sem akar olyan kocsmába betérni, ahol nem rendelhet sört" - magyarázta.

Queensland néhány települését teljesen elöntötte az ár, másokat pedig elvágott a víz a külvilágtól. Az áradások még tavaly decemberben kezdődtek, és az ítéletidőnek még mindig nincs vége. A part menti Ingham lakói sokáig csak csónakkal tudtak közlekedni, a városban háromezer otthon vált lakhatatlanná.

Forrás: Inforádió