vadászbált tartottak dögénMásodik alkalommal látta vendégül a Tölgyes Vadásztársaság és a Dögei Földtulajdonosi Közösség tagjait és azok vendégeit vadászvacsorás bálon. A Kisvárda mellett található Dögén 2005-ben alakult meg a Tölgyes Vadásztársaság. Nincs saját vadászterületük, úgynevezett bérkilövő vadászatot folytatnak. Döge és környéke vad ellátottságban hazánk egyik legkedveltebb területe. Mivel hazánkban a vadászati jog azt illeti meg, akié a föld, a területet a Dögei Vadászati Földtulajdonosi Közösség biztosítja számukra.

A Tölgyes Vadásztársaságnak 16 tagja van, ezek közül egy hölgy.

A vadászbált második alkalommal, hagyományteremtés szándékával rendezték meg.

2008-ban még csak az iskola ebédlőjében, 90 fővel, az idén már annak tornatermében 130 fővel, de az elhatározás már a következőre is megvan: Kisvárdán, konferenciateremben.

A vendégeket Dobos Ferenc és Harcsa Irén fogadta a két közösség nevében, egy-egy pohár pezsgőt nyújtva át minden érkezőnek. A hangulatról – felváltva – háromtagú cigányzenekar gondoskodott a virtuóz Dancs Tibor prímás vezetésével és a modernebb dallamok kedvelőit egy énekes szórakoztatta.

A vendégeket a vadásztársaság nevében id. Vincze Ferenc köszöntötte, majd a jelenlévők felálltak a vadászhimnusz hangjainak felcsendülésére.

A menü hagyományosan fácánragu levessel indult, majd a vad ételeket kevésbé kedvelőkre is gondolva sertés és szárnyas húsokból álló hidegtálak kerültek az asztalokra, köretek és savanyúság társaságában. Nem maradhatott ki a gímszarvas pörkölt s a tombolát követően a töltött káposzta sem.

A szervezők igyekeztek igazi vadászhangulatot teremteni a terem díszítésével is. Magaslest építettek a terem egyik sarkába – mely már jó néhány vadászat emlékét őrzi; ez elé és a környékére vaddisznóbőröket terítettek; a bordásfalakat mélyzöld krepp papír csíkok takarták el; az asztalon mindenkit erre az alkalomra készült „Vadászbál Döge 2009” feliratú szalvéta fogadott, majd a tombolák vásárlása során is külön, erre az alkalomra, egyedileg legyártott, mintázott, sorszámozott tombolákkal találkoztak.

Forrás: Szabolcs Online