vadgazdálkodás elekenA gyakorlati munka több vadásztársaságnál folyik. Az oktatás során nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati képzésre.

Egy szakma, amelyben az emberiség egyik legősibb szenvedélye teljesedik ki: vadgazdálkodás!
A természeti erőforrások fenntartása, kezelése nem kis felelősséggel jár. Nagy szakmai és tudományos felkészültséget igényel. A vadállomány, mint természeti környezetünk egyik kiemelkedő tartozéka csak megfelelő gondoskodással, hozzáértő kezek munkája nyomán maradhat ugyanazon emelvényen, melyre elődeink tudatos tevékenysége emelte, mind mennyiségi, mind minőségi tulajdonságait tekintve.

Iskolánk kiemelt feladatának tekinti a vadgazdálkodás, vadászat magas színvonalon történő oktatását, a vadgazdálkodási technikus képzést. Az oktatás során nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati képzésre, hogy tanulóink konkrét élethelyzeteken keresztül ismerhessék meg, milyen feladat hárul rájuk, ha ténylegesen munkába állnak. Fontosnak tartjuk, hogy ne csupán egy végzettségüket igazoló dokumentummal kerüljenek ki intézményünk falai közül, hanem egy olyan használható tudás birtokában, amellyel nem ütköznek megoldhatatlan akadályokba, önállóan képesek lesznek feladataik elvégzésére. Ehhez rendelkezésükre áll a képzés során minden szükséges eszköz, valamint több gyakorlati hely is több vadásztársaságnál, amelyek különböző adottságokkal rendelkeznek a minél tágabb körű ismeretelsajátítás érdekében.
Az oktatás érettségi utáni, 2 éves képzés, mely során tanulóink megismerkednek a vadászat, vadgazdálkodás, fegyverismeret, élőhely-gazdálkodás, erdészet, mezőgazdaság, jogi ismeretek és ügyviteli feladatok ismeretanyagain keresztül a hivatásos vadász szakmával.
A képzés során ingyenes B kategóriás jogosítványt, fegyvervizsgát, motorfűrész-kezelői végzettséget is biztosítunk iskolarendszerű képzésben tanuló hallgatóink számára. Lehetőség nyílik diákjainknak szakmai programok szervezésén keresztül múzeumok, kiállítások, kiemelt vadászati rendezvények megtekintésére, országos szakmai versenyeken való részvételre.
Ha szeretnél részese lenni egy olyan szakmai képzésnek, melynek során az emberiség egyik legősibb szenvedélye teljesedik ki benned, jelentkezz vadgazdálkodási technikusnak!

Forrás: Békés Megyei Hírlap