megszüntették a vadásztársaságotAlkotmánybírósághoz fordul egy baranyai vadásztársaság, miután a Mezõgazdasági és Szakigazgatási Hivatal szerintük jogtalanul megszüntette egyesületüket. Vadászterületüket két szomszédos egyesület kapta, az egyik elnöke azt mondta nekik: kapcsolatai útján elintézte, hogy amíg az MSZP lesz hatalmon, nem kapják vissza engedélyüket. A Tenkesalja vadásztársaságnak 2518 hektárt jelölt ki a földmûvelésügyi minisztérium hivatala 2007-ben. Késõbb azonban önmagát felülbírálta és megállapította hogy a terület valójában csak 2448 hektár, ez pedig a törvényben minimálisan meghatározott 2500 alatt van. A társaságot így megszüntették, vadászterületüket pedig felosztották a két határos egyesület között.

„Úgy veszem észre itt Magyarországon törvényeket hoznak, csak nem mindenkinek kell betartani ezt a törvényt. Mindenki másképp értelmezi, ki így, ki úgy. Sajnos nekünk a kárunkra döntöttek így” - jelentette ki a hírTV-nek Tar László vadász. A döntés után a szomszédos társaság elnöke azt mondta a megszüntetett egyesületnek: politikai okokból intézte el, hogy ne vadászhassanak.

Ameddig az MSZP van hatalmon, nem fogunk hatalomra kerülni, vagyis nem lesz vadászterületünk – jelentette ki Soós Nándor, a Tenkesalja vadásztársaság vadászmestere. A megszüntetett társaság tagjai már minden lehetséges fórumon fellebbeztek, hiába kérték területük újraszámolását, mindenhol elutasították õket. A társaság a legfõbb ügyészi határozatot is megfellebbezi, és ha keresetüket ismét elutasítják, az alkotmánybírósághoz fordulnak.

Forrás: MNO