megzavarták a kondát, megfagytak a vadmalacokAz elmúlt napokban sok megkeresés érkezett hozzánk az erdõlátogatási korlátozással kapcsolatban. A nyomtatott és sugárzott sajtó egyaránt foglalkozik a kérdéssel, ennek ellenére vagy talán éppen ezért sok e-mailt is kapunk kirándulni vágyó emberektõl. Ezúttal ragadjuk meg a lehetõséget, hogy újfent és nyomatékosan kérjünk mindenkit, hogy tartsa be az elõírt korlátozásokat, ellenkezõ esetben szigorúan bírságolni fogunk. Az erdõlátogatási korlátozással érintett területeken kirándulás céljára kizárólag a jelzett turistautak vehetõk igénybe!

Az ismételt felhívásra azért van szükség, mert az Oroszlányi Erdészet területén munkatársunk egy etetõhely mellett tizenegy elpusztult vaddisznómalacot talált. Feltehetõen illegális agancsgyûjtõk zavarták meg az etetõnél tartózkodó vaddisznó kondát. Az elmenekülõ kocákat a közel negyven centis hóban a malacok nem tudták követni, és magatehetetlenül magukra maradva megfagytak.

Reméljük, hogy az ilyen esetek ismeretében a felelõsségteljesen gondolkozó emberek türelmet fognak tanúsítani azért, hogy erdeinkben a korlátozás feloldása után lehessen csíkoshátú vaddisznómalacokkal találkozni.

Forrás: Vértesi Erdõ Zrt.