vadveszély táblaNem tudni, szükséges-e a vadveszély tábla. Fejér megye - Nem minden helyzetet lehet megfelelõen jelezni, a Szent Flórián körúton is van erre példa. A vadjelzõ táblákkal kapcsolatosan is nyomoztunk... Vannak közúti helyzetek, amelyeket nehéz táblákkal elõre jelezni. Maximum úgy lehet megoldani, ha kiírják, mi várható. Ez azonban a külföldiek számára nem megoldás... Ilyen például a Szent Flórián körút móri úti csomópontja is, ahol a felhajtók számára nem mindig világos, hogy a körútra érve nincs számukra gyorsítósáv kialakítva, Erre a szakaszra Hajnal Jánossal, a Magyar Közút megyei illetékesével tértünk ki, aki elmesélte, milyen gyakran történnek itt ráfutásos balesetek. Ez épp az a helyzet, fejtettük ki, amikor nem táblát kell levenni, hanem újat kellene kihelyezni. Ám ezt a helyzetet KRESZ-táblával nem lehet jelezni megfelelõen (még úgy sem, hogy az elsõbbségadás helyére stoptáblát helyeztek ki), épp ezért ki kellene írni: vigyázat, nincs gyorsítósáv!

Itt továbbhaladva vadveszélyt jelzõ táblákkal is találkoztunk, amelyekre több olvasónk is megjegyzést tett: miért van ott, az ilyen, áruházakkal, katonasággal beépített környezetben nem valószínû, hogy járnak a vadak. Kiderítettük: a Széchenyi vadásztársasághoz tartozik az út, õk tudnának választ adni. Ám eddig sajnos nem tudtuk elérni õket.
Hasonló indokolatlannak vélt táblákról várjuk továbbra is fotóikat, aki ugyanis február 24-éig beküldi, kerékpárt nyerhet. 
A beküldött e-mailben minden esetben kérjük feltüntetni a Szereljük le együtt! jelmondatot, valamint a beküldõ lakcímét és nevét.
Egy képet csak egyszer lehet beküldeni, viszont egy személy több különbözõ fotóval is részt vehet a sorsoláson.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap