orvvadász szúrt?Tetten ért egy orvvadászt, aki a szóbeszéd szerint megfenyegette: megöli, ha feljelenti. Julius Nota (†37) szenvedélyes vadász volt, s lehet, hogy ez okozta szörnyû halálát? A DVTK és több magyar focicsapat volt kapusát pénteken gyilkolták meg szülõfalujában, Jánosiban. Nem hivatalos szlovák információk szerint Notát egy vadorzó szúrta le. A gyilkosság körülményei egyelõre homályosak, a szlovák rendõrség még azt sem tudja, hogy hány ember és miért támadta meg a kapust.

Nota péntek délután négy óra körül vitte a kutyáját sétálni. Úgy tudjuk, hogy a Rimaszombat és a szlovák U17es válogatott kapusedzõje vadászvizsgára készült, s éppen a kutyáját tanította be.
A kétgyermekes családapát házától mindössze néhány méterre, egy réten szúrták nyakon. Nota negyven méteren át vonszolta magát, majd összeesett. Egy járókelõ hívta a mentõket, de a kapus elvérzett.

Diósgyõri csapattársai úgy értesültek, hogy egykori barátjuk összetûzésbe keveredett egy vadorzóval, akit tetten ért. Az illetõ megfenyegette a kapust, hogy ha feljelenti, megöli.

Információink szerint Notáékhoz a gyilkosság elõtti napokban betörtek, de egyelõre nem tudni, hogy ennek köze van-e a gyilkossághoz. A rendõrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

– A faluban mindenki tisztelte, nem volt ellensége. Mindennap ezen az úton járt, s biztos vagyok benne, hogy a gyilkos tudta ezt – nyilatkozta Marcel Benada, Nota egyik ismerõse.

A kapusnak egy tíz- és egy négyéves kisfia van. A szörnyû tragédia annyira megrázta a családot, hogy a sportember felesége ki sem mozdul a lakásból, bezárkózott, nem beszél senkivel. Nem térnek napirendre Nota halála felett az egykori csapattársak sem.

– Végtelenül rendes ember volt, kenyérre lehetett kenni. Megdöbbentõ, hogy ilyen brutális kegyetlenséggel megölték. Néhány hete találkoztunk, most pedig halott – mondta keserûen Vitelki Zoltán (38) egykori csapattárs, a DVTK utánpótlásedzõje. Notát holnap temetik.

Forrás: Blikk