hurokkal ölte az állatokat a vadõrA Firenze közigazgatásához tartozó település, Vaglia vadvilágának megõrzésére és felügyeletére létrehozott hivatalban dolgozott az a vadõr, aki feladatával ellentétben nem óvta, hanem gyilkolta az állatokat. A férfi élve fogó csapdákat telepített az erdõben, értelmetlen szenvedést és agóniát okozva az állatoknak. Az állatkínzót félévi szabadságvesztéssel büntette a Pontassieve város bírósága. A vadorzónak a vadászható fajok ellen elkövetett kegyetlen mészárlás miatt kirótt börtönbüntetés mellett a nemzeti állatvédõ szervezet, az ENPA (Ente nazionale protezione animali) részére is kárpótlást kell fizetnie. Az összesen 6500 eurós bírság a természetkárosítás kompenzálásán túl a perköltséget is fedezi.

Az eset egy éve történt, a csapdát a tartományi rendõrség fedezte fel – magyarázza az állatvédõ szervezet az egyik jelentésében. Azt a híradások egyelõre nem részletezik, hogy a vadõrt mi motiválta a megtervezett mészárlás során. A rezervátumban a vadõr állati belsõséggel csalogatta a húsevõket a ketrechez, amelyeket acélhurkokkal vett körül. Hosszú kínlódás után egy kutya, egy macska, egy borz és két tarajos sül (ami a római behurcolásnak köszönhetõen Afrika mellett itt, Itáliában is õshonos), egy vaddisznó, több dámszarvas és õz lelte halálát.

Simone Porzio, az ENPA Firenze tartományi elnöke hangsúlyozta, hogy a vadászható fajok ellen sem lehet állatkínzást és kegyetlen bánásmódot alkalmazni és a természetkárosítás ellen a legmesszemenõbb szigorral kell fellépni.

Forrás: Greenfo