vadászhölgyek báloztak diana bálMostantól minden évben megrendezik a megyei Diana-bált. Hagyományteremtõ szándékkal rendezték meg az I. Tolna Megyei Diana-bált. A megyei vadászhölgy klub tavaly áprilisban alakult, 25 taggal. Az elnök, Schuszterné Dobó Katalin szándéka szerint ezentúl a bálozás is a klub rendszeres, évente ismétlõdõ programjai között szerepel. Most, szombaton a tolnai Bezerédj Pál Sport és Szabadidõközpont adott helyet a Diana-estnek.
Az elsõbálos vadászhölgyek férjüket, párjukat, családtagjaikat is elvitték. Összesen 125-en érkeztek a kürt hivó szavára. A menü természetesen vadételekbõl állt.
Az est folyamán sok szó esett a vadászhölgyek szemléletformáló szerepérõl. Hitelesen hirdethetik a vadászat természetvédõ feladatát. Azt, hogy itt nem csupán a vadak lelövésérõl van szó, hanem az erdõ és az állatok gondozásáról, a cserkelõ utak tisztításáról és a vadállomány téli etetésérõl is. A tolnai Diana-bált kulturális program is színesítette. Nagy várakozás elõzte meg a tombolasorsolást, amelynek fõdíja egy exkluzív vadászút volt.

Forrás: Tolnai Népújság