vadászfegyverrel lőtte le a kisfiútGyilkosság miatt indítottak eljárást Romániában egy 15 éves kamasz ellen, aki apja vadászfegyverével lelőtt egy hatéves kisfiút. A szerencsétlenség a dél-romániai Olt megye egyik községében történt még csütörtökön, a kisfiú szörnyethalt, miután fején találta golyó - adja hírül az erdon.ro internetes portál.
A kamasz előbb azt állította, hogy a kisgyerek játszott a fegyverrel, és az a kezében sült el, a törvényszéki orvostani intézet azonban a boncolást követően kizárta ezt, mivel a golyó fentről hatolt be a koponyába.

A román hírügynökségek szerint a fiú pénteken már beismerte, hogy ő lőtte le a gyermeket, de nem tudta megmondani, miért. A kamaszt pszichiátriára vitték, hogy megállapítsák, felelőssége teljes tudatában követte-e el tettét.

Ha ennek ellenkezőjét állapítják meg, megúszhatja a börtönt. Egyébként az emberölésért kiszabható szabadságvesztés időtartamának felére, vagyis öt és tíz év közötti büntetésre ítélhetik.

Az ügyészség a fegyvert tulajdonló apa ellen bűnrészesség miatt indított eljárást, mivel nem a biztonsági előírások szerint tartotta fegyverét a lakásban, így a gyerekek is hozzáfértek. A férfira ugyancsak öt és tíz év közötti szabadságvesztés várhat. A kivizsgálást vezető ügyész szerint a gyerek kevesebb mint két perc alatt össze tudta szerelni a fegyvert, amiből arra következtetnek, hogy ismerte azt, többször volt már kezében.

Forrás: Népszava