bemennek a vadállatok a német városokbaEgyre nagyobb számban jelennek meg vadnyulak, vaddisznók és rókák a német városokban, ahol gyakran károkat okoznak, és az embereket is veszélyeztetik - mondta hétfőn egy német vadvédelmi szervezet képviselője a francia AFP hírügynökségnek.
"Az iparosítás és a mezőgazdasági rablógazdálkodás következtében az állatok arra kényszerülnek, hogy a városokban keressenek élelemet és menedéket" - mondta Magnus Herrmann, a Németországi Természetvédelmi Egyesület, a NABU munkatársa, aki szerint a vaddisznók voltak az elsők, amelyek nagy számban jelentek meg olyan városokban, mint Berlin, München és Frankfurt am Main. A NABU munkatársa szerint ezek a vadak jól alkalmazkodnak a városi körülményekhez, de komoly gondokat okozhatnak, ha az emberek azt hiszik, hogy könnyen meg lehet közelíteni és esetleg meg lehet fogni őket.

Ezek az állatok ugyanis veszélyesek lehetnek. Tavaly meghalt egy 72 éves férfi Berlin külvárosában, mert elvérzett, miután egy vaddisznó megdöfte az agyarával az egyik lábát, és egy artériát talált el. Magnus Herrmann szerint legalább nyolcezer vaddisznó lehet a német fővárosban. A NABU munkatársa arra figyelmeztetett mindenkit, hogy ne zaklassák és ne etessék az állatokat, mert kiszámíthatatlanok, és bármikor támadhatnak, persze nem a mezei nyulak.

Forrás: FH