őzbakot lőtt az orvadászEgy véres tőr miatt bukott le egy orvvadász egy közúti ellenőrzésen Szeged közelében. A rendőrök rutinellenőrzésre állították meg az autót, ekkor találták a csomagtartóban a véres tőrt, majd előkerült egy kilőtt őzbak megnyúzott bőre is és egy vadászpuska tucatnyi lőszerrel.
A férfi elismerte, hogy az őzbakot előző nap lőtte, majd otthon megnyúzta. A vadászpuskára volt engedélye, de jelenleg vadászati tiilalom van őzekre, ezért a rendőrök lopásért feljelentették. Ráadásul, amikor megfújta a szondát, az elszíneződött, így kiderült, hogy ittasan ült a volán mögé, ezért még a jogosítványát is azonnal elvették a járőrök - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az ittas orvvadászt a rendőrök végül előállították, a kihallgatásán beismerte, hogy tilosban vadászott. Ellene gyorsított eljárásban végül lopásért és ittas járművezetésért indult büntetőeljárás, így valószínűleg már jövő héten bíróság elé állhat.

Forrás: RTL Hírek