nyolc illegális fakitermelés a tölgyfaág akcióbanNyolc illegális fakitermelés és egy tettenérés – röviden ez a csütörtöki Tölgyfaág akció mérlege. A tolvajokra sokmilliós büntetést is kiszabhatnak a hatóságok, a somogyi bevetésben 22 szakember vett részt.
Hat helyszínről – Balatonföldvár, Nagybajom, Igal, Marcali, Barcs, Nagyatád – indult el az akció. A rendőrök, a Somogyi Erdészeti és Faipari Zrt. valamint a megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatal munkatársai kapcsolódtak be a helyszíni vizsgálatba. – Összesen 2370 hektár – ekkora erdőterületet járt be csapat, amely 36 esetben folytatott le ellenőrzést. Nádas József, a szakigazgatási hivatal erdészeti igazgatója közölte: nyolc illegális fakitermelést észleltek. Ebből egy esetben volt tettenérés.

Som közelében 50 köbmétert vágtak ki illegálisan. Ha sikerül nyakon csípni a tolvajokat, másfél millió forintos erdővédelmi bírsággal is sújthatják őket. Andocs térségéből közel 30 köbméternyi fa engedély nélküli kitermelését jelentették csütörtökön a tabi rendőrőrsre. A Tölgyfaág akció résztvevői is alaposan felkutatták a környéket, ám nem találták meg a tolvajt.


Forrás: Sonline