vadászpuskával lelőtte a fiát, felmentettékAz ítélet jogerős, mert azt az ügyész, a védő és a vádlott is tudomásul vette. Felmentették azt az édesanyát, aki a saját fiát egy sörétes vadászpuskával agyonlőtte tavaly februárban Budapesten. A Fővárosi Bíróság szerdán hozott ítéletét orvosszakértők véleményére alapozta, amelyek szerint a 47 éves asszony szűkült tudatállapotban ölte meg kábítószerfogyasztó fiát, mert az rendszeresen késsel fenyegette és ütötte-verte családját.
A család egy budai villában, jómódban élt, de a 25 éves férfi kokaint használt és ivott is. Gyakran provokált veszekedést a szüleivel és testvérével, és fenyegette őket, hogy elvágja a torkukat. A rendkívül zaklatott idegállapotban lévő édesanya 2008. február 25-én férje vadászpuskájával közvetlen közelről fejbelőtte az ágyban alvó fiát. Erről azt vallotta: "amikor megláttam a fegyverszekrényt, úgy éreztem, csak így védhetem meg a családomat", "még a szemem is behunytam, úgy lőttem" - tette hozzá.

Az orvosszakértők szerint az asszony olyan súlyosan beszűkült tudatállapotban volt, ami képtelenné tette arra, hogy felismerje cselekedete súlyát. Az orvosszakértők szerint kényszergyógykezelésre nincs szükség. Az ítélet jogerős, mert azt az ügyész, a védő és a vádlott is tudomásul vette.

Forrás: Index / Független Hírügynökség