fehova trófeakiállításAz idén 16. alkalommal jelentkezik a Nemzetközi fegyver, horgászat, vadászat kiállítást, ismertebb nevén a FeHovA-t a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Hazánkkal együtt 11 országból jöttek kiállítók.
Német, francia, osztrák, belga, svéd, kanadai, szlovén, szlovák, román és dél-afrikai cégek mutatkoznak be, összesen 220 vállalkozás. Kínálatukban többek között horgász- és vadásztúrák, botok, fegyverek, kiegészítők, ruhák, trófeák szerepelnek.

A kiállítás összesen mintegy 7000 m2-en zajlik, ebből a horgászat 2000, a vadászat 3300 négyzetméter, s ezeket egészítik ki a kísérőprogramok helyszínei. Például egy igazi világszenzáció: 30 év legkiválóbb magyar trófeát gyűjtötték össze egy helyre, közöttük számos világelső trófea, melyet így együtt a legritkábban láthatnak az érdeklődők.

Történelmi és kulturális igényeket is kielégít az Eszterházyak 400 éves vadászhagyományát bemutató kiállítás. Természetesen a szórakozni vágyók és a gyermekek is megtalálják igényük szerinti programokat. A FeHoVa színpadán az Országos Magyar Vadászkamara, az Országos Vadászati Védegylet, a Magyar Madártani Egyesület szervezésében forognak egymás után a programok. Elmaradhatatlan a Szarvasbőgő Verseny, a vadászkürtös fesztivál, a divatbemutató. Játékos ismeretterjesztők, filmvetítések valamint vadászkutyákról, ragadozó madarakról és a madárgyűrűzésről, a hódokról szóló előadások valamint  folklórbemutatók gazdagítják a műsort.

Nemes versengésre lehet számítani a Vadászkutya-gazda szépségversenyen, s sok-sok érdekességre a Vadászkutya napok sorozatán ahol minden elhangzik, amit a vadászkutyákról tudni kell! – előadások, fajtabemutatók, show műsorok várják a közönséget. (Angol vizsla, Magyar vizsla, Német vizsla)

A C pavilon a horgászok birodalma, amely évről évre egyre több érdeklődőt vonz. A programok szórakoztató módon népszerűsítik ezt a szintén természethez közeli hobbit, ami sokak számára sport, sokak számára egyszerűen a szabadidő hasznos és kellemes eltöltését jelenti. Lesz külön botpróba pálya a felszerelések kipróbálásához a pavilon mellett, míg belül a HORGÁSZ színpadon beszélgetések, prezentációk, játék, oktatás, filmvetítés, taktikai fogások bemutatója zajlik majd. A színpad vendége lesz Walter Tamás horgászvilágbajnok és a Női Horgász Világbajnok csapat.

Forrás: Szabad Föld Online