vadászpuskával lőtte hasba a zsarolótHaslövést szenvedett egy munkácsi járási zsaroló, aki pisztollyal fenyegetőzve akart védelmi pénzt kicsikarni egy falubelijétől.
A járási rendőrséget a munkácsi kórház sebészetéről értesítették arról, hogy egy civil személygépkocsival egy lőtt sérüléseket szenvedett férfit szállítottak be hozzájuk. A 34 éves csinagyijevói (beregszentmiklósi) férfit hastájékon és a két lábán sebesítették meg.

Ruházatának átkutatásakor a nyomozók egy 7,65 milliméteres kaliberű lőszerekkel teli tölténytárat találtak a sérült zsebében.

Az előzmények felderítése során bebizonyosodott, hogy egy valóságos, tűzpárbajjal fűszerezett gengsztertörténet zajlott le nem sokkal korábban a munkácsi járási községben. Mint kiderült, a kórházba került férfi egy 42 éves helyi vállalkozótól akart védelmi pénzt kicsikarni, amit amaz visszautasított. A reketőr az éjjeli órákban ismételten felkereste otthonában a vállalkozót, s egy Walter márkájú töltött pisztollyal próbálta jobb belátásra bírni, s állítólag egy lövést is leadott.

A megfenyegetett férfi ekkor kihozta a házából az engedéllyel tartott vadászpuskáját, s viszonozta a tüzet.

Az ügyben tart a vizsgálat, a fegyvereket lefoglalták.

Forrás: Kárpátinfó