megállapodás a vadászkamarával és a vadászszövetséggelEgyüttműködési megállapodást kötött a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatósága (DDNPI) az Országos Magyar Vadászkamara területi szervezetével, valamint a Baranya megyei vadászszövetséggel Pécsen.

Nagy Gábor, a DDNPI Dombvidéki osztályvezetője elmondta: ugyanezt Somogyban is megteszik. A megállapodás célja a természeti értékek, a természeti területek, ezáltal a vad élőhelyének megőrzése, valamint a természetvédelem és a vadászat, a vadgazdálkodás érdekeinek összehangolása.
Szakmai együttgondolkodásról van szó és összefogásról az ellenőrzések során – folytatta Nagy Gábor. – A jövőben például a természetvédelmi őrszolgálat, valamint a hivatásos és sport-vadászok közös területbejárásokat szerveznek. Együtt kívánnak fellépni a napjainkban egyre jobban terjedő, az erdőkben s nemritkán védett területeken űzött illegális terepmotorozással, quadozással szemben, ami veszélyezteti a természeti értékeket, a vadállományt és az erdőjárókat is.

Szeretnék az orvvadászatot is visszaszorítani, továbbá együtt munkálkodni, hogy a fenntartható erdőgazdálkodás során a természetvédelmi szempontok is érvényesüljenek.

Forrás: Dunántúli Napló