vadászpuskák fegyver lőszerTegnap érkezett bejelentés a Vasvári Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint K. I. rábahídvégi lakos engedély nélkül tartott fegyverrel rendelkezik. A bejelentő azt is elmondta, hogy K. I. a fegyvert H. A. sorokpolányi lakostól vásárolta.
K. I. rábahídvégi lakcímén tartott házkutatáskor előkerült egy Keserű gyártmányú Flóbert típusú pisztoly és a hozzá tartozó 48 db. lőszer, majd a férfit előállították a rendőrök visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Kihallgatását követően újabb házkutatások végrehajtására is sor került.

H. A. sorokpolányi lakos otthonában lefoglaltak a vasvári nyomozók 11 db légpuskát, egy-egy légpisztolyt, számszeríjat, hatlövetű maroklőfegyvert, 3 db gáz-riasztó pisztolyt, egy Flóbert típusú pisztolyt és légpuskatompítót, 9 db. csősúlyt, 1 db. lőportartó flakont, 270 db gyutacsot, 189 db gáz-riasztó lőszert, 39 db ólomgolyót, 14 db kispuska lőszert, 216 db Flóbert lőszert és 31 db Hilti vaklőszert. H. A-t a házkutatást követően a Vasvári Rendőrkapitányságra előállították, őt is visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntett elkövetésével gyanúsítják.

Egy harmadik személynél is, H. I. szombathelyi lakos otthonában is házkutattak a rendőrök. Itt két gépkarabélyt a hozzá tartozó 3 db tárral és egy csigatáras géppisztolyt foglaltak le. A tulajdonos elmondása alapján ezek hatástalanított fegyverek. A házkutatás során összesen 9 db pisztolyt, 4 db légpuskát, egy-egy sörétes és golyós vadászpuskát, kispuskát és számszeríjat, 2 db szigonypuskát, 1 db forgótárat és 4 db pisztoly-csővet, valamint a fegyverekhez tartozó, közel 1.400 db lőszert, illetve töltetet. (H. I. ezek közül több fegyverre vonatkozóan rendelkezett tartási engedéllyel.) A férfit szintén a Vasvári Rendőrkapitányságra állították elő, ellene is visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A házkutatások során lefoglalt fegyverekre vonatkozóan a tartás jogszerűségének megállapítása, valamint a fegyverek hatástalanítottságának ellenőrzése szakértői feladat, ezért a nyomozás sikeres és szakszerű folytatása érdekében fegyverszakértő kerül kirendelésre.

Forrás: Police