kóbor kutyák garázdálkodtak a vadasparkbanÖt muflonnak és a szarvasnak csapatba verődött kóbor kutyák marcangolták szét a torkát, roppantották meg a tarkóját a felsőtárkányi vadasparkban.

Félelmetes eset történt Felsőtárkányban, az Egeres-völgyben, a kisvasút melletti vadasparkban. Az állatokat – hét muflont, s a napokban érkezett dám bikát – rendszeresen élelemmel és friss vízzel ellátó erdészek már csak a vérengzés eredményét láthatták. Öt muflonnak és a szarvasnak kóbor kutyák marcangolták szét a torkát, roppantották meg a tarkóját.

Zay Adorjántól, az Egererdő Zrt. Felsőtárkányi Erdészete vezetőjétől megtudtuk, hogy a helyszíni szemlén a Bükki Nemzeti Park munkatársaival közösen vettek részt. A nedves földben fellelhető nyomok azt mutatták, hogy három kutya jutott be a kerítéssel körülvett területre. A vérengzést követően pedig a kerítés alatt kiásták magukat, s vélhetően visszairamodtak az erdőbe.

Az erdészetvezető hozzátette, hogy kollégái rendszeresen találkoznak kóborkutyákkal, tacskó méretűekkel épp úgy, mint termetesebb ebekkel. Ezeket az állatokat valamikor mind szerethette valaki, csak utóbb rájuk unt, s az irgalmasabb elaltatás helyett kivitte az erdőre, és sorsukra hagyta.

Forrás: Heol