őzeket lőtt az orvvadász vendéglősOrvvadászat és vadhús törvénytelen szállítása miatt bűnvádi eljárás indult egy bethleni vendéglő tulajdonosa ellen, miután az általa vezetett személygépkocsiban két, engedély nélkül lelőtt őztetemre bukkantak.
A kár megközelíti a 9000 eurót. A megyei rendőrfelügyelőség szóvivője, Claudia Creþa elmondta: csütörtök éjjel a rend őrök megállították a 44 éves bethleni S. N.-t, a 17-es országút közvetlen közelében lévő vendéglő tulajdonosát, amint Dés felől Bethlenbe tartott. A férfi egy terepjárót vezetett, amelyben a rendőrök vadászgolyókkal ellátott fegyvert találtak, valamint egy hím és egy nőstény őz tetemére is rábukkantak.

A rendőröket a 112-es sürgősségi számon riasztotta valaki, hogy a fent említett személy lelőtt őzeket szállít. A Vadászok és Sporthorgászok Megyei Egyesületének elnöke, Valer Negruţa azt nyilatkozta, hogy S. N. engedéllyel bíró vadász, s legalább öt éve tagja az egyesületnek. – Nem lehetett engedélye, mivel most az őzek nem vadászhatóak. A vadászszezon májusban kezdődik. A vizsgálatok elvégzéséig felfüggesztjük, s ha vétkesnek minősül, akkor visszavonjuk a tagsági engedélyét – mondta az elnök.

Forrás: Szabadság.ro