tetten érték a fatolvajokat54,10 köbméter fát vágtak ki négyen a kishörcsöki erdőből. Kiderült, a favágóknak sem engedélyük nem volt, sem a magántulajdonban lévő erdőhöz nem volt semmi közük…
A Kishölrcsök közelében lévő kőris- és szilfa erdőben motoros fűrész hangjára lett figyelmes egy erdőt járó vadász. Az észleltekről értesítette a mezőőrt, aki szinte egy időben érkezett az erdőrész tulajdonosával és a jelzésre siető rendőrökkel.

A négy ismeretlen fűrészelő férfi ekkora már 26,40 köbméter kőrisfát, valamint 27,77 köbméter szilfát vágott ki, és aprított fel.

A sárbogárdi rendőrök mind a négyüket előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mint kiderült, Kaposvár mellől érkeztek az erdőbe. Egyikük elmondása szerint volt egy megbízójuk. A nyomozók azonban ezt a szálat leellenőrizve megállapították, megrendelő nincs a háttérben.

A kivágott fákat teherautóval akarták elszállítani az erdőből, de a rendőri intézkedést követően a fuvaros már nem érkezett meg.

A négyes csoport legidősebb tagja, egy 41 éves férfi, aki több mint egy tucatszor állt már bíróság előtt lopás, csalás, valamint magánokirat-hamisítás elkövetése miatt. A Székesfehérvári Városi Bíróság a mai napon előzetes letartóztatásba helyezte. Huszonéves társai – akik első-bálozónak számítanak - szabadlábon védekeznek.

Forrás: Police