vadászó erdészre támadt a medveVadászó erdészre támadt a medve Máramaros megyében, a vadász súlyos sérüléseket szenvedett.
A romániai Máramaros megyei Láposbánya melletti erdőben, vadászat közben támadt meg egy medve egy 48 éves erdészt. Az állat ráugrott a többedmagával vadászó erdészre, akinek súlyos végtagsérüléseket okozott. Az áldozatot a nagybányai sürgősségi kórházba szállították, az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Nem ez az első medvetámadás idén, januárban egy kovásznai fiatalember bele is halt a medve által okozott sérülésekbe. A csendőrként dolgozó 32 éves Nicolae Munteanut Kommandótól mintegy nyolc kilométerre, a Hosszú-patak völgyében, séta közben támadta meg a medve. Egy barátjával megpróbálták az erdőn keresztül lerövidíteni az utat, amikor rájuk támadt az állat. A fiatalember barátja el tudott menekülni a vadállat elől, és segítséget hívott, de mire megérkeztek, Nicolae Munteanu már életveszélyes állapotban volt súlyos agy- és arcsérülései miatt, és kórházba szállítása közben meghalt.

Forrás: Inforádió