leopárdtól fél a lakosságVadászterületévé nyilvánította a kenyai Nairobi egyik sűrűn lakott városnegyedét egy leopárd; a ragadozó már több kutyával végzett, de juhokra is rávetette magát.
Az afrikai ország fővárosának Eastland nevű negyedében a szomáliai polgárháború sok menekültje telepedett le, a lakótömbök belső udvarain nem ritka látvány a háziállatként tartott teve, birka, és kecske. A kenyai természetvédelmi hatóság egyik segítségül hívott szakembere először megkésett áprilisi tréfának vélte az ügyet, a nyomokat és az elkapott állatok tetemeit megvizsgálva azonban megváltoztatta véleményét.

"Semmilyen más állat nem vadászik így" - mondta James Wandeto a Daily Nation című kenyai újság pénteki beszámolója szerint. "Normális esetben a leopárd megissza zsákmánya vérét, és felhúzza egy fára, hogy lakmározhasson húsából" - tette hozzá a szakember. Faállomány hiányában most a leopárd az utcán heverve hagyta az elkapott birkák tetemeit.

Míg Eastland lakóinak marad az éjszaka vadászó ragadozótól való félelem, a vadőrök csapdákat helyeztek el a környéken. Amennyiben azonban elfogják az állatot, akkor sem lehet rögtön kiemelni a nagyvárosi környezetéből: egy olyan nairobi vadasparkban szoktatják majd vissza a vadon világába, ahol gazellákra és antilopokra vadászhat, de nem veszíti szem elől a nagyváros megszokott látképét.

Forrás: MTI