lelőtte a pulit a vadászLelőtt egy terelőkutyát, majd a juhász állítása szerint rá is fegyvert fogott egy vadász vasárnap este a Hajdú-Bihar megyei Téglás közelében.
 A vemhes kutyát segítségért küldte haza a juhász a legelőről egy ellés miatt, amikor a vadász kilőtte. A fekete puli arra is be volt tanítva, hogy segítséget hozzon a tanyáról. Vasárnap egy elléshez kellett volna több ember a legelőn, ezért küldte haza a kutyát a juhász. Hazafelé menet azonban az erdei úton lelőtte egy vadász. A kutya gazdája 3 lövést hallott. A többiekkel azonnal a keresésére indult, és egy vadászles közelében már elpusztulva találták meg az állatot.

Török István juhász állítása szerint ekkor elindult felfelé a lesre, hogy kérdőre vonja a vadászt, aki azt mondta neki: lelövi őt is, mint egy kutyát. Közben pedig a fegyvert is ráfogta. Azt mondta, őzre vadászott. A kutya gazdája szerint viszont a közelben még fácán sem volt, ellenben a juhász pár száz méterre legeltette tőle a nyájat. A szóváltásnak a rendőrök vetettek véget.

Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy még vizsgálják a vadászat körülményeit, valamint ellentmondásosak a vadász és a juhász állításai, ezért még nem döntöttek arról, milyen eljárást indítanak.

A puli több mint 100 ezer forintot ér a gazdája szerint, és 3 ember munkáját végezte el a tanyán.

Forrás: FH