őzbak tévedt be a strandraA rossz kerítésen keresztül mára virradó éjszaka egy őzbak szökött be a vásárhelyi városi strandfürdő és fedett uszoda területére. Az állatot háló segítségével fogják majd be. Izgalmak percről precre.
10.28 - A 3 év körüli őzbakot délelőtt 9 óra körül az ott dolgozó közmunkások vették észre, akik azonnal értesítették az illetékeseket. A szerencsétlenül járt agancsos kétszer is neki ugrott a kerítésnek. Hiába, nem tudott kijutni.

10.39 - Az állatot hálóval fogják majd be a vadászok, altatólövedéke ugyanis csak a szegedi vadasparknak van, de ők holnap tudnának kijönni. A befogáshoz minimum 20 ember szükséges. Az őzbak veszélyes lehet, ezért a vadásztársaság tagjainak megérkezéséig senki nem közelítheti meg - erre két rendőr ügyel.

11.38 - Befogták a vásárhelyi strand területén kószáló őzbakot. Az állat pillanatok alatt belefutott a kiveszített hálóba, majd a vadászok gyorsan összekötözték a lábait. Az agancsost teherautón szállították el, Erzsébet környékén engedik szabadon.

Forrás: Délmagyar