orvvadásztak a határrendészek?Zákány, Őrtilos  Kötelességszegéssel és bűnpártolással vádolja a Kaposvári Katonai Ügyészség azt a két határrendészt, akik a határhoz közel, Zákány és Őrtilos térségében lövöldöztek.

Először arról szóltak a hírek: ismeretlen tettesek meglőttek egy határrendészt, aki társával a környéken járőrözött. Éppen az autóból szállt ki, amikor a lövés érte. A sebesülés körülményei azonban meglehetősen gyanúsak voltak. Hogy ki lőtt rájuk, arra nem sikerült elfogadható magyarázatot találni. Határsértő, vagy egy orvvadász. Annyit lehetett tudni, hogy a két határrendész elhagyta a kijelölt útvonalat, amikor az eset történt. Hamarosan kiderült: egyikük véletlenül lőtt rá társára, akit a karján talált el a lövedék.
A zákányi határrendészet állományába tartozó főtörzsőrmester ellen szolgálatban elkövetett kötelességszegés, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és felbujtóként elkövetett bűnpártolás miatt emeltek vádat. Társa ellen szintén kötelességszegés és bűnpártolás a vád. A lövés az autóban dördült el, véletlenül, nem a szolgálati fegyverből, hanem egy engedéllyel tartott másik pisztolyból. Viszont olyan lőszereket is lefoglaltak a rendőrök, amire nem volt engedélye a férfinak.

Hogy pontosan miért történt mindez, arra ma sincs hivatalos magyarázat. Annak idején azt rebesgették, a két határőr éppen orvvadászattal foglalatoskodott, amikor a baleset történt. Ezt azonban a Katonai Ügyészség nem tudta bebizonyítani.

Forrás: Somogy Online