elfogadta a parlament az új erdőtörvénytA Magyar Köztársaság Országgyűlése 2009. április 27-én 210 igen szavazattal elfogadta a T/6934 szám alatt jegyzett törvényjavaslatot Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról. Az Országgyűlés Alkotmányügyi bizottsága hétfőn, 12 órakor ült össze, hogy a törvényjavaslatot az esetleges koherencia zavar szempontjából áttekintse. A bizottság a normaszöveg részeit összeillőnek találta, így nem volt akadálya a délutáni záró vitának és záró szavazásnak.
A Lezsák Sándor által elnökölt plenáris ülés 17 óra 35-kor érkezett el az erdőtörvény utolsó tárgyalásához. Az elnök szerint még a záró szavazás előtt is született több módosító javaslat, amelyeket összevontan tett föl szavazásra. Hozzászólásra nem jelentkezett senki, a kormányt képviselő Gőgös Zoltán államtitkár sem kívánt fölszólalni, így az elnök az Alkotmányügyi Bizottság elfogadó javaslatával együtt szavazásra bocsátotta a módosító indítványokat.
A képviselők 212 igen, 5 nem és 148 tartózkodással elfogadták a módosító javaslatokat.
Ezt követően pedig sor került az új erdőtörvény utolsó szavazására.
Az Országgyűlés a T/6934 szám alatt jegyzett törvényjavaslatot Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról 210 igen, 8 nem és 144 tartózkodással elfogadta.
A szavazáson a Fidesz képviselőcsoportja kapott olyan utasítást, hogy tartózkodjék a szavazáskor – tudta meg a ForestPress.
A törvényt a köztársasági elnök öt munkanapon belül látja el kézjegyével, vagy nem írja alá.
Kormánypárti képviselők szerint ez utóbbinak is van esélye. Ez legkorábban egy hét múlva derülhet ki.

Forrás: ForestPress