Hat vadász dicsekedhet, hogy fajdkakast lőttAz elmúlt időszakban Máramaros megyében megduplázódott a horgászengedéllyel rendelkező személyek száma.
Ez annak is köszönhető, hogy az orvhalászat visszaszorítása érdekében a Vadászok és Sporthorgászok Egyesülete korábban megállapodást kötött a Megyei Csendőrséggel. Június 11-ig, vagyis ameddig a hegyi tavakban és síkvidéki vizekben tilos a horgászás, az illetékesek szigorított ellenőrzéseket tartanak.
Aki a tiltás időszakában mégis hódolni szeretne szenvedélyének, az május elsejétől a hegyi patakok és a kifejezetten horgászás céljából kialakított haltenyészetek, halastavak partját választhatja.
S ha már témánál tartunk azt is el lehet mondani, hogy ebben a vadászati idényben a Vadászok és Sporthorgászok Máramaros Megyei Egyesülete mindössze 6 fajdkakas kilövésére kapott engedélyt. A 300 lejes kilövési díj ellenére az igények száma jóval nagyobb, állományvédelmi okokból azonban nem tehetnek eleget ezeknek a kéréseknek.
Így mindössze hat vadász dicsekedhet majd el hivatalosan azzal, hogy a május tizedikén záruló idényben fajdkakast lőtt a Máramaros megyei hegyekben.

Forrás: Nagybánya.ro