nyulat, fácánt ejtenek el az orvvadászokA természetet óvni kell. Sajnos ezt nem mindenki érti meg, sokan barbár módon pusztítják a növény- és állatvilágot, irtják az erdőket, pusztítják a nyulakat, fácánokat, hálóval, árammal halásszák a halakat.

Különösen sok az orvvadász a huszti és nagyszőlősi járásokban. Főleg fácánokra, vadnyulakra vadásznak. A rahói járásban egy 32 éves orvvadász Mannlicher márkájú fegyverével lelőtt egy szarvast. Az illetőt elfogták, fegyverét elkobozták.

Ebben az évben a rendőrség már öt esetben indított büntetőeljárást orvvadászok ellen, húsz esetben jegyzőkönyvet vettek fel és pénzbírsággal sújtották a tetteseket.

Egyre több orvhorgász kerül horogra. Az egyik ungvári piacon két halat áruló fiatalembert vontak felelősségre, akiknél 309, illetve 80 kilogramm hal volt, melynek eredetéről nem tudtak számot adni.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 248. cikkelye értelmében az orvvadászokat legalább 100 vagy még ennél is több nem adóztatott minimális munkabérnek megfelelő összeggel lehet megbírságolni, 249. cikkelye értelmében pedig az orvhalászokat akár háromévi börtönbüntetéssel lehet sújtani.

Forrás: Kárpátinfó