tüntetnek a pátkai vadásztársaság tagjaiA Fejér Megyei Bíróság előtt tüntetett csütörtökön a Pátkai Vadásztársaság, mert elvesztette a pátkai vadászterületét. Hosszú persorozat után a Legfelsőbb Bíróság is jóváhagyta a Fekete István Vadásztársaság beadványát, és érvénytelenítette a pátkaiak haszonbérleti szerződését a helyi területekre. A tüntetők szerint félrevezették a bíróságot, ezért nem nyugszanak be az ítéletbe. Az országgyűlési jogok biztosához fordultak segítségért.

A pátkaiak el tudnák képzelni, hogy megegyezzen a két vadásztársaság. 3700 hektár vadászterületről van szó, és törvény szerint 100 hektáronként lehet egy vadász. Eszerint 37 vadász férne el a területen, és ha a két társaság egyesülne, még akkor sem lenne annyi - mondta a Független Hírügynökségnek Albrecht Attila, a Pátkai Vadásztársaság elnöke.

Egy 1997-ben kötött haszonbérleti szerződés 2007. februárig a Fekete István Vadásztársaságra ruházta a vadászati jogot. A földtulajdonosok 2006. szeptemberében azonban úgy döntöttek, hogy a pátkaiakkal kötnek szerződést a következő 10 évre. A Fekete István Vadásztársaság elnöke mondván, hogy nem kapott értesítést a szerződésről, és nem tudott élni előhaszon-bérleti, és fellebbezési jogával bírósághoz fordult, és felsőfokon is nyert. A pátkaiak pedig elvesztették azt a pert is, amelyet azért indítottak, mert a vadászati hatóság törölte őket a nyilvántartásából.

A Pátkai Vadásztársaság a Fejér Megyei Földművelésügyi Hivatal előtt demonstrál legközelebb.

Forrás: FH