vérmedve garázdálkodik somostetőnVérmedve garázdálkodik a Somostetőn, ezért a szakemberek azt javasolják a marosvásárhelyieknek, hogy néhány napig kerüljék el az állatkert környékét, és ne túrázzanak a Németkalap irányába sem.
A Vásárhelyi Hírlapnak az intézmény igazgatója, Bereczky Boldizsár a következőket nyilatkozta: a veszélyes állat vasárnapra virradóan felfalta az állatkert egyik vaddisznóját, majd másnap éjjel visszatért. A szakminisztérium segítségét kérték, hogy küldjenek ki egy egységet, amely megtalálja, elaltatja és elszállítja a vérmedvét. Valószínűleg a Bekecsről vagy még messzebbről tévedt a megyeszékhelyre a ragadozó.

Vasárnapra virradóan a marosvásárhelyi állatkert gondozói széttépve találták az egyik vaddisznót. Kiderült, egy anyamedve tévedt a környékre két bocsával. Az állatkert igazgatója, Bereczky Boldizsár a Vásárhelyi Hírlapnak kifejtette: „A nyomokból jöttünk rá, hogy medvéről van szó. Mivel meg akartunk bizonyosodni igazunkról, ezért az állattetemet rögzítve a helyszínen hagytuk. A vérmedve hétfőre virradó éjszaka visszatért, falatozott, mi több, a maradékot elvermelte. Ezzel jelezte, hogy visszatér majd érte. Azért, hogy a szarvasokat, lámákat, kecskéket megvédjük a támadástól, ugyanarra a helyre újabb húsadagot tettünk” – mondta az illetékes. A szakminisztérium ígéretet tett arra, hogy ma vagy legkésőbb szerdán megérkezik az a különleges egység, amely veszélyes egyedek befogására szakosodott. „Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy nem olyan medvéről van szó, amelyet két tányér összeütésével el lehet zavarni. Húst evett, és két bocsa van. Mindenre képes, és valószínű, hogy támadni fog, ha megzavarják. Szerintünk néhány száz méterre húzódik meg a bozótban” – nyilatkozta az igazgató, akitől azt is megtudtuk, hogy 25 évvel ezelőtt volt hasonló vészhelyzet Marosvásárhelyen.

Forrás: Vásárhelyi Hírlap