kutyák támadták meg az erdőbenA kaposvári Gálné Móró Mária a kisunokájával és szomszédasszonyával a Zaranyi erdőbe indult gyöngyvirágot szedni. A hajladozás közben nem vették észre, hogy gazdátlan kutyák garázdálkodnak az erdőben. A szomszédasszony már csak arra lett figyelmes, hogy a kutyák ácsarogva körbeállták és támadnak. Menekülni próbált, elesett, szilánkosra törött a bokája. A segélykiáltásaira a szomszédos állatmenhelyről érkezett segítség. Begyűjtötték a kutyákat, az asszonyt kórházba vitték, ahol azonnal meg is műtötték. Gálné unokája szinte sokkot kapott a rémülettől. Az eset három évvel ezelőtt történt, az elmúlt idő alatt olvasónk nem igazán kívánkozott a Zaranyi erdőbe. A napokban azonban mégis úgy gondolta, hogy sétál egyet az árnyas fák alatt. Meglepetésére az erdőszélen egy tábla fogadta egy telefonszámmal, amin érdeklődni lehet, hogy mikor kutyamentes az erdő. Azt a választ kapta, hogy a kutyákat folyamatosan sétáltatják, jobb, ha nem jár arra.
Nem a kutyásoké az erdő, csak egy kis területet bérelnek.
Szántó Brigitta, a közeli Phillip Állatmenhely üzemeltetője elismerte, hogy rendszeresen öt-nyolc kutyát sétáltatnak az erdő egy bizonyos részén.
- Mi csak azt kérjük, hogy a menhely környékén, az úton ne mászkáljanak - mondta -, mert ott sétáltatjuk a kutyákat. Ha mód van rá, ezt a részt kerüljék el. Ez a laktanya mögötti terület, a régi disznóhizlalda környéke. Nagy a Zaranyi erdő, el lehet menni másfelé is. Felügyelet nélkül soha nincsenek kint a kutyák, de előfordulhat, hogy némelyik eltekereg. A százegynéhány kutyából mindössze öt-hat harapós, azokat ki sem szoktuk vinni. A véletlen baleset idején is az történt, hogy kiszabadultak a kutyák. Sajnos pénzhiány miatt nem tudjuk megerősíteni a kenneleket, a kerítést, így ha valamelyik kutya ki akar szökni, annak sikerülni fog. Nem a mienk a Zaranyi erdő, csak ezt a kis részt használjuk, béreljük, és kérjük a természetbarátokat ne arra sétáljanak.

Forrás: Somogyi Hírlap