leégett a fenyőerdőTűz a Monori Erdészet területén. 2009. május 16-án a délutáni órákban leégett mintegy 3 ha 20 éves fenyőerdő Csévharaszt térségében a NEFAG Zrt. Monori Erdészetének területén . A károk felmérése folyamatban van – tájékoztatta a ForestPress-t Tóth Zsolt, a NEFAG Zrt igazgatási és ellenőrzési főmérnöke. Körülbelül ötven tűzoltónak sikerült megfékeznie a lángokat szombaton délután a Pest megyei Csévharaszt közelében kigyulladt erdőben.
A természetvédelmi területen elhelyezkedő csévharaszti borókás szomszédságában a 15 hektáros fenyveserdő harmadának aljnövényzete égett, foltokban a fák koronája is. A tűz egy részen átterjedt az erdő melletti bozótosra és vágástéri hulladékra.
A monori, dabasi és fővárosi hivatásos, valamint az üllői, budaörsi és sülysápi önkéntes tűzoltók három órán át küzdöttek a lángokkal, segítségükre volt két munkagép is.
Az oltást nehezítette a szél és a nehezen járható út. Egy tűzoltóautó defektet kapott, egy másik pedig az úton elsüllyedt a homokban. A tűz és a füst lakott területet nem veszélyeztetett.

Forrás: ForestPress