tigris támadta meg apát és fiátBiztos haláltól mentette meg egy apa a fiát, amikor segítségére sietett egy emberevő tigrissel szemben. Abul Hossain Gazi a bangladeshi Khulna járásból Sudarbansba, a világ legkiterjedtebb mangrove erdejébe halászni kísérte fiát és hat társát – olvasható a  belfasttelegraph.co.uk oldalon.

Fia, Monju Gazi, éppen tűzifát gyűjtött, mikor rátámadt egy bengáli királytigris.
Hossain fia segítségére sietett, s fél órán keresztül küzdöttek a tigrissel, mielőtt más halászok is odaértek, s sikerült a fenevadat a sűrűbe viszakergetniük.
A 30 éves Gazit súlyos fej-, mellkasi és lábsérülésekkel vitték a közeli egészségközpontba.
Habár az embert érő tigristámadások száma az évtizedekkel ezelőtti évente több mint 40 esetről az utóbbi években kevesebb mint 10 esetre csökkent, a probléma teljes megoldása még várat magára.
A Bangladesh területén található mangrove erdők nagy része, de a szomszédos India sem veszélymentes.
A határ mindkét oldalán a kormányok szabályozták az emberek mozgásterületét Sudarbans vidékén, mely a világörökség része is. Ennek ellenére az ember-tigris konfiktus továbbra is létező gond.
Az indiai vadgazdálkodási nemzeti tanács tagja a sajtónak elmondta, hogy a falusiak évtizedek óta álarcot használnak, s ez segít valamicskét enyhíteni a helyzeten.
A tigris általában hátulról támad. Álarc viselésével a falusiak azt a látszatot igyekeznek kelteni, hogy figyelik, látják a tigrist, eddig ez a megoldás úgy tűnik, elég jól működött.
A hatóságoknak azonban ki kell vizsgáliuk a fentihez hasonló incidensek sajátosságait, például, hogy viseltek-e az éritettek álarcot, vagy túl közel kerültek az állathoz.
A tigrisek általában akkor válnak emberevővé, ha már túl öregek a zsákmány ejtéshez a vadon állatai közül, az ember ilyenkor könnyű prédának tűnhet.

Forrás: ForestPress