kitüntették a rendőröketKálmánháza - Váradi József r. törm. és Plósz Balázs r. törm. A kálmánházi vadásztársaság bejelentése nyomán április 29-én fegyveres orvvadászokat fogtak el a területen, és ez alapján már büntető eljárás van folyamatban.
A társaság ezért jutalomban részesítette a két kiváló rendőrt, akik ezt az elismerést azon a kihelyezett kistérségi állománygyűlésen vették át, ahol dr. Gere Zoltán r. ezredes nyíregyházi rendőrkapitány vezetésével a helyben felmerülő problémákat illetve azok megoldását tekintették ás az érintett őrsök és KMB állományával Érpatak - Zsindelyesen. A jutalmakat Dr. Móra István adta át, és a megye vadásztársadalmát vele közösen Plavetz János képviselte ezen a tanácskozáson.

Dr. Móra István az orvvadászok okozta károkról ezt mondta: lehet kicsi, lehet nagy és lehet olyan, amit el sem képzelünk. Maximálisan résen kell lenni, ezért alkalmazzuk a hivatásos vadászt, akinek nem csak az a feladata, hogy etesse, figyelje a vadat, hanem figyelje, vigyázza a területet. Az észlelt szabálytalanságokat ami a vadállomány kárára utaló cselekmény, jelezze a vadásztársaság és a hatóság felé. A hatósággal jó a kapcsolat, hiszen több éve hatályban van az az együttműködési megállapodás, ami alapján értékeljük a tapasztalatokat, meghatározzuk a követendő utat.

Forrás: SZON